Tietosuoja ja Evästeet

OK-Yhtiöt Oy kiittää, että olet tullut kotisivuillemme tutustumaan palveluihimme!

TIETOSUOJASELOSTE

Laatimispäivä 15.5.2018

Käyttäessäsi palvelujamme Sinua saatetaan pyytää antamaan myös henkilökohtaisia tietoja.
Näihin kysymyksiin vastaaminen on aina vapaaehtoista. Henkilökohtaiset tietosi tallennetaan
ja niitä käsitellään Suomen tietosuojamääräysten mukaisesti.
Kotisivujemme kautta kerättyjä henkilökohtaisia tietoja käytetään joko sopimuksen laatimiseen ja yhteydenottosi käsittelyyn.
Tietojasi voidaan käsitellä ja käyttää myös neuvonnan, mainonnan ja uutisointitarkoituksiin vain,
mikäli olet antanut tähän erikseen suostumuksesi.
Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen Rekisteri- ja tietosuojaseloste

REKISTERINPITÄJÄ

OK-Yhtiöt Oy
Pitäjäntuvantie 4
42700 Keuruu
Y-tunnus: 2128631-9
YHTEYSTIEDOT REKISTERIASIOISSA
OK-Yhtiöt Oy
elias.laitinen@ok-yhtiot.fi
https://www.ok-yhtiot.fi

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Henkilötietoja voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:
Analysointiin ja profilointiin, OK-Yhtöt Oy:n markkinoinnin, mainonnan ja/tai
suoramarkkinoinnin suuntaamiseen. Sivustoon ja palveluiden viestintään, asiakkuuksien
hoitamiseen, markkinatutkimuksiin sekä sähköinen suoramarkkinointi
henkilötietolain ja sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaisesti.

REKISTERÖITÄVÄT TIEDOT

Henkilörekisteriin voidaan merkitä seuraavan ryhmittelyn mukaiset tiedot rekisteröidyistä:

Nimi
Sähköpostiosoite
Matkapuhelinnumero
Yritys ja osoitetiedot
Uutiskirjeen tilaajien lukutiedot ja sivustokäyttäytyminen
Analyysi ja profiilitiedot
Käyttäjän IP-osoite ja siirtymiset, maatiedot
Selaintyyppi, käyttöjärjestelmä
Tarjoushistoria tai tiedot muusta yhteydenotoista
Livechat yhteydet ja tiedot
Rekisteröimistiedot
Käyttäjätunnus, salasana tai muu yksilöllinen tieto
Maksuyhteys-, maksukortin tai pakkitilintiedot,
y-tunnus tai henkilötunnus, kiinteistöjen tiedot, maksuliikenteen tiedot,
Asiakaspalautetiedot
Tilaustiedot
Mahdolliset muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot

Sivusto saattaa sisältää myös kolmansien osapuolten (kumppanuuksien), kuten mittaus- ja
seurantapalveluiden, evästeitä. Kolmannet osapuolet voivat asettaa evästeitä
päätelaitteellesi vieraillessasi sivustolla.

REKISTERIN SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Rekisteri koostetaan OK-Yhtiöt Oy:n asiakastiedoista ja järjestelmistä sekä mahdollisesti yleisesti
saatavilla olevista internet tietolähteistä tai työkaluista.

TIETOJEN LUOVUTUS

Rekisteriin kerätään tilastotietoja tuote- tai palvelutilauksien yhteydessä.
Rekisterinpitäjä ei luovuta sivustokäyttäytymistietoja ulkopuolisille.
Voimme luovuttaa henkilötietojasi käyttötarkoituksia varten voimassa olevan
henkilötietolainsäädännön mukaisesti. Sivuston välityksellä antamiasi
tietoja voidaan luovuttaa mm.

1. Sivuston ja palveluidemme toteuttamiseen osallistuville palveluntarjoajille
2. Maksupalvelun tarjoajille
3. Yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin, ellet ole sitä erikseen kieltänyt
4. Viranomaisille siinä tapauksessa, että laki tai muu tärkeä etu niin vaatii
5. Palveluiden tuottamiseen osallistuvat yhteistyökumppanit

TIETOJEN TARKASTUSOIKEUS JA KORJAAMINEN

Rekisteröidyllä on henkilötietolain 26 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja
henkilörekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö on tehtävä kirjallisesti ja lähetettävä allekirjoitettuna
yllämainitulle rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.
Rekisteröidyllä on lisäksi henkilötietolain 29 §:n mukaisesti oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen
tiedon korjaamista. Tietojen korjauspyynnössä on yksilöitävä korjattava virhe ja ilmoitettava korjatut tiedot.
Kirjallinen korjauspyyntö on lähetettävä yllä mainitulle rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.
Asiakaspalvelumme vastaa viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin.

TIETOJEN POISTAMINEN

Tietoja voidaan poistaa rekisteröidyn vaatimuksesta, kuitenkin niin ettei viranomaisten vaatima arkistointi vaarannu.

REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. OK-Yhtiöt Oy:n tietoverkko ja palvelinkumppanin sekä suunnittelulaitteistoissa,
jolla rekisteri mahdollisesti sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

KIELTO-OIKEUS

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa
ja muuta markkinointia varten.

EVÄSTEET

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka kopioidaan kotisivulta kovalevyllesi.
Evästeet eivät aiheuta vahinkoa tietokoneellesi, eivätkä ne sisällä viruksia.
Internetsivujemme evästeet eivät kerää mitään henkilökohtaisia tietoja ja voit milloin tahansa
estää evästeet selaimesi asetuksista.
Internetsivuillamme olevia evästeitä käytetään pääsääntöisesti vain anonyymeja ja käyttäjä-
ystävällisyyden parantamiseen. Toisinaan evästeet saattavat olla hyödyllisiä myös muihin
erityisiin tarkoituksiinkin.
Lisätietoa evästeestä: Lue lisää

JAKAMISTYÖKALU

OK-Yhtiöt Oy:n verkkosivut sisältävät upotettuja ”jaa”-painikkeita, jotta käyttäjä
voi jakaa sisältöä sosiaalisen median kanavien kautta, kuten Facebook ja Twitter.
Nämä sivustot saattavat asentaa evästeitä kun olet kirjautuneena näihin palveluihin.
OK-Yhtiöt Oy ei pysty vaikuttamaan näiden evästeiden asennukseen tai käyttötarkoituksiin.
Lisätietoja näiden kolmansien osapuolten evästeistä löydät kyseisten yrityksien kotisivuilta.

OK-YHTIÖT OY:N KÄVIJÄSEURANTA

Tällä verkkosivustolla käytetään käyttäjäseurannassa Google Analytics -ohjelmistoa, jonka tarjoaa Google Inc. (myöhemmin ”Google”).
Seurantaohjelman javascript-koodi ajetaan palvelussa jokaisella sivulatauksella. Google Analytics yksilöi käyttäjän ns. evästeillä (engl. cookies),
jotka ovat selaimen koneellesi tallentamia tekstitiedostoja. Sivuston käyttöä koskevat tiedot välitetään ja säilytetään Googlen palvelimilla.
Evästeillä kerätty käyttäjätieto on anonyymia. Käyttäjä voi estää evästeiden käytön valitsemalla selaimensa asetuksista evästeiden estämisen.
Tällöin käyttäjä ei välttämättä voi käyttää hyväksi kaikkia sivuston toiminnallisuuksia. Käyttämällä näitä verkkosivuja käyttäjä hyväksyy
Googlen tiedonkeruun yllä mainittuihin käyttötarkoituksiin.
Edellä mainittujen käyttäjäseurannan ohjelmistojen lisäksi, OK-Yhtiöt Oy:n sivustolla voi olla käytössä muitakin käyttäjäseurannan ohjelmistoja.
Näiden ohjelmistojen käyttöjaksot eivät tyypillisesti ole jatkuvia ja monissa tapauksissa niiden luonne on testata ohjelmistoa OK-Yhtiöt Oy:n muihin
tarpeisiin kuin hyödyntää ohjelmistoja varsinaiseen OK-Yhtiöt Oy:n sivuston kävijöiden analysoimiseen.
Käyttäjäseurannan ohjelmistot voivat tallentaa yksityiskohtaisempaa kävijätietoa kuin yllä mainittu Google Analytics. Kerättyjä kävijätietoja ei kuitenkaan
lähtökohtaisesti voida tunnistaa kävijää tai hänen perhettään tai hänen kanssaan yhteisessä taloudessa eläviä koskeviksi. Ohjelmistoja voidaan käyttää
esimerkiksi määriteltyjen käyttäytymissääntöjen mukaan personoidun sisällön esittämiseen tai hiiren liikkeiden tunnistamiseen OK-Yhtiöt Oy:n sivustolla.
Google Analytics kerää tietoa myös kävijöiden kiinnostuksen kohteista sen perusteella millaisilla sivustoilla kävijän selain on käynyt Google Display
Network -verkostossa sekä tämän datan perusteella arvioi kävijän demografia-tietoja. Google Analyticsiin kertyy vain anonyymia tietoa kävijäryhmien oletetuista
kiinnostuksen kohteista sekä kävijäryhmien oletetuista demografia-tiedoista. Tietoa vierailluista sivustoista tai yksittäisistä kävijöistä ei kerätä.
Annamme tarkempia tietoja kulloinkin käytössä olevista ohjelmistoista ja niiden tallentamasta tiedosta pyydettäessä.
Suurin osa ohjelmistoista on myös mahdollista tunnistaa OK-Yhtiöt Oy:n sivuston lähdekoodista.

Lisätietoja Googlen analytiikkaseurannasta Googlen tietosuojasivulta.
Google Analytics -seurannan voi estää: Lue lisää

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä Tietosuojaselostetta tarvittaessa.
Suosittelemme siksi että tutustut Tietosuojaselosteemme sisältöön
säännöllisesti.

Kiitos.